Spring naar inhoud

Over ons

TalentPlus voor werkzoekende 45+ers

Actief bezig zijn om terug te keren in het arbeidsproces. Werkzoekende 45+ers met een HBO/WO-werk- en-denkniveau zijn daar wekelijks mee aan de slag. Dat doen ze door sollicitatievaardigheden te verbeteren, social media nog beter leren in te zetten, kennis te maken met ondernemers of de mogelijkheden van een carrièreomslag te onderzoeken. TalentPlus Groningen, één van de afdelingen, is sinds 15 november verdubbeld in ledenaantal. Dit geeft aan dat er behoefte bestaat aan een organisatie van gelijkgestemden. Halen en brengen is een essentieel onderdeel van de werkwijze van TalentPlus. Deelnemers maken gebruik van elkaars netwerk. Ze stimuleren en motiveren elkaar en helpen elkaar door een moeilijke periode heen. Ze delen tips, geven inzichten op en feedback aan elkaar. Met
sprekers en trainingen werken ze wekelijks aan betere cv’s, sollicitatiebrieven, pitches, netwerkgesprekken en vooral aan het weer opbouwen van de eigenwaarde. Dat doet TalentPlus in een positieve, opbouwende sfeer.

In- en uitstroom deelnemers

Werkzoekenden willen zo snel mogelijk weer aan de slag. Uitstroom van leden wordt door een netwerkgroep als TalentPlus dan ook als positief ervaren. Desondanks heeft elke afdeling wel een voldoende groot volume aan actieve leden nodig om haar activiteiten vorm te kunnen geven. Daarom heeft TalentPlus regelmatig nieuwe leden nodig. Sinds 15 november is het aantal actieve leden van TalentPlus Groningen bijna verdubbeld met werkzoekenden die tijdens het Ambitie Jobcafé Groningen in contact zijn gekomen met TalentPlus Groningen.

Over TalentPlus

TalentPlus is een landelijke belangenvereniging met meerdere afdelingen voor werkzoekende 45+ers met een HBO/WO-werk- en-denkniveau. Via wekelijkse bijeenkomsten maken de leden elkaar weer klaar voor de arbeidsmarkt. Daarin is TalentPlus relatief gezien succesvol. Circa 50 tot 60% van de landelijke deelnemers vindt relatief snel weer werk, vaak in een andere branche dan waar ze voorheen werkten. TalentPlus Groningen is één van de afdelingen en zet zich in voor werkzoekenden uit de provincie Groningen. Regelmatig sluiten ook leden uit Friesland en Noord-Drenthe zich bij de Groningse afdeling aan. Daarnaast werkt zij nauw samen met collega-afdeling TalentPlus Emmen, waardoor ze samen de noordelijke provincies bedienen. Met enige regelmaat stroomt een deelnemer uit naar een nieuwe baan. In de periode 15 november 2016 – 15 november 2017 heeft 33% van de leden van TalentPlus Groningen werk gevonden, tijdelijk of vast, in
loondienst of als zelfstandige.

Meer weten?

Ondernemers die kennis willen maken met beschikbare hoger opgeleiden nodigt TalentPlus Groningen van harte uit contact op te nemen voor een kennismaking. Nieuwe leden zijn altijd welkom. Werkzoekenden die aan het profiel voldoen en nieuwe mogelijkheden voor zichzelf willen ontdekken kunnen zich op elk moment van het jaar inschrijven als proeflid. Zo kunnen ze in de praktijk ervaren of TalentPlus bij hen past. Meer informatie is te vinden op www.talentplus.nl.